Deffa tips

Deffa fram magrutor

kost magrutor

Kolla hur mycket energi/kalorier du får i dig på en dag, räkna på allting du stoppar i dig . Ta  sedan reda på  hur mycket du förbränner vid en viss aktivitet, kan kollas på många kaloriräknings program dessa kan du googla fram. räkna ut din basalmetabolism/Basalomsättning,som är ett uttryck för hur mycket energi (kcal eller kJ) kroppen gör av med,när individen är vaken men befinner sig i vila. Det går åt en hel del energi bara för att hålla alla  kroppens  funktioner igång. De inre organen ska fungera, hjärtat ska slå, hjärnan ska koppla och så vidare. Basalomsättningen  varierar från person till person och styrs  till viss del av arvsmassan. Det som påverkar är bland annat hur bra kroppen är på att ta upp mat, lagra och förbränna den.Basalomsättningen  är oftast högre för män än för kvinnor.

När du har räknat ut din basalmetabolism/Basalomsättning är det lättare att se hur du kan påverka ditt mat intag.

En minskning på 500kcal per dag är bra om du vill deffa, alltså om du äter 2500kcal i vanliga fall så ska du ligga på 2000kcal under veckorna du deffar. Tänk bara på att det är bra att äta mycket proteiner,  annars kan du riskera  att ta energi från musklerna istället. Det är underhudsfettet du vill minska, inte musklerna.

Vet du att proteinerna tas  upp bättre om de intas i samband med kolhydrater pga höjd insulinnivå. Så länge  du får i dig tillräckligt med proteiner så byggs musklerna. Räkna kalorier bara, stoppar du i dig mindre än du förbrukar så går du ner i vikt, svårare än så  är det inte.

Lite om ditt underhudsfett

Det är lagrat och används inte för kroppsfunktioner. Däremot tas det av underhudsfettet till dessa kroppsfunktioner om tillförseln av fett understiger kropps behovet. Du kan alltså ligga på ner till 6% underhudsfett (för män) innan det blir rent skadlig, så länge som du tillför tillräckligt med fett genom maten (ca 10-12% av det totala kalori intaget).

10-12% underhudsfett är ganska normalt.
Några andra enkla tips drick grönt te,ät starkmat, ingefära, hallon, Omega 3, alla dessa har en effekt på din fettförbränning.
Ta det lugnt när du deffar och snart kanske dina magrutor börjar synas.
Lyssna på din kropp du har bara en!
Vill du läsa mer om hur du på ett snabbt och lätt sätt skaffar dig magrutor?

Mer om magrutor!

Incoming search terms:

  • deffa tips
  • deff tips
  • deffa på engelska
  • magrutor på engelska
  • deffa program